Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Δεν θα μείνει ούτε θυρίδα…

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

«Εθνικό προσκλητήριο» για την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα απήυθυνσε χτες ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα μας παρότρυνε εμμέσως πλην σαφών να «βγάλουμε τα λεφτά που έχουμε κρυμμένα στα σεντούκια» και να τα δώσουμε στους Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι «οι κακόμοιροι» δεν έχουν στον ήλιο μοίρα…
Δεν τον έχω για χαζό το Βενιζέλο… Μήνυμα στέλνει ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε όλους όσους έχουν «λίπος», να προετοιμάζονται για να το «καταθέσουν» προς όφελος της «πατρίδας».
Και βέβαια ο Βενιζέλος δεν εννοεί, τον Βαρδινογιάννη, το Λάτση ή τον Μπόμπολα. Απευθύνθηκε στη «πάλαι ποτέ» μεσαία τάξη του τόπου, δηλαδή σε κάτι γιατρούς, φαρμακοποιούς, δικηγόρους κλπ κλπ, οι οποίοι έστω και στρεβλά, στην περίοδο της αναπτυξιακής φούσκας, κατάφεραν να αποταμιεύσουν ένα σεβαστό ποσό  για τα προς το «ευ ζειν»… Κάποιοι απ’ αυτούς παράλληλα χρωστούν τα «μαλλιά της κεφαλής» τους σε τράπεζες!!!
Από τη μια μέρα στην άλλη, εκατομμύρια ελλήνων, αδυνατούν να πληρώσουν έστω και μισή δόση! Τα εισοδήματα έχουν μειωθεί τραγικά, η ανεργία καλπάζει, το κόστος ζωής αυξάνεται ραγδαία, νέοι φόροι και έκτακτες εισφορές οδηγούν σε ασφυξία!
Και τι κάνει η κυβέρνηση (αυτοί τέλος πάντων που υποτίθεται ότι μας κυβερνούν); Αναζητούν τρόπους να εξασφαλίσουν οι τραπεζίτες τα κέρδη τους! Σε ένα "έγκλημα" με δύο "ενόχους", το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ, στηρίζει μόνο τον ισχυρό "εγκληματία"! Και αφήνει τον άλλον, τον αδύναμο, να πληρώσει ένα μοιραίο λάθος!
Εσχάτως βέβαια ο Σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου του Ανδρέα, πέταξε την «παπάντζα» του αιώνα… Δήλωσε ότι θα πρέπει να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες!!!! Η συντρόφισα του σοσιαλίστρια κι αυτή η γνωστή και μη εξαιρετέα Σενγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε πως «θα πρέπει να αναγκάσουμε τις τράπεζες να υπακούσουν, εκεί που σήμερα είναι εκείνες οι οποίες δίνουν τις διαταγές. Θα φέρουμε μια αληθινά δημοκρατική επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας αυτών των θεσμών και επιχειρήσεων»…
Δηλώσεις σαν του Γιώργου και της Σενγκολέν  είναι λογικό να ανάβουν φωτιές και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για αυτονόητους λόγους. Ο κ. Λάτσης για παράδειγμα του οποίου η Τράπεζα έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα από τα πακέτα στήριξης προς τις τράπεζες (λέγεται ότι το συνολικό ποσό που διέθεσε το ελληνικό κράτος προς τις τράπεζες ξεπερνά τα 120 δις ευρώ) και οι υπόλοιποι Έλληνες Τραπεζίτες δεν μπορούν να αισθάνονται ευτυχείς μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Γύρευε να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και να βρεθούν στον έλεγχο του Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Δεν θα μείνει όρθια ούτε τραπεζική θυρίδα!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου