Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Περί... ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ!!!


Γίνεται λόγος τον τελευταίο καιρό περί πτώχευσης. Τα ΜΜΕ της διαπλοκής τρομοκρατούν τον κόσμο, χωρίς βέβαια να λένε όλη την αλήθεια. Η πτώχευση μπορεί να πάρει πολλά χαρακτηριστικά. Μορφή πτώχευσης μπορεί είναι και η υπαγωγή μας στο μνημόνιο. Μορφή πτώχευσης είναι και μια αναδιάρθρωση ή μια επαναδιαπραγμάτευση χρέους. Μ’ αυτό το σκεπτικό ήδη έχουμε πτωχεύσει και δεν το γνωρίζουμε. Σίγουρα όλοι θέλουμε αυτή η περιπέτεια της χώρας να έχει ημερομηνία λήξης το συντομότερο. Όλοι ευχόμαστε να επικρατήσει το πιο καλό σενάριο.
Την προηγούμενη φορά πάντως που πτωχεύσαμε, δεν παραδώσαμε την εθνική μας κυριαρχία. Αυτή τη φορά απ’ ότι φαίνεται οι πολιτικοί μας είναι πιο ανοιχτοχέρηδες. Τα χαρίζουν όλα… Τον Οκτώβριο του ’81 ο Ανδρέας Παπανδρέου πήρε την εξουσία με το παραπλανητικό αλλά γοητευτικότατο σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Κοντά τριάντα χρόνια μετά ο γιος του Γιώργος έχων το αξίωμα του πρωθυπουργού κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να διαγράψει η χωρά μας όχι μόνο το σύνθημα, αλλά και την μέχρι χτες πραγματικότητα και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια αποικία των ξένων.
Η Ελλάδα τα δυόμισι τελευταία χρόνια δεν ανήκει στους Έλληνες, αλλά έχει υποθηκευτεί στο αμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Μέρκελ. Ότι δεν κατάφερε ολόκληρος Χίτλερ, το κατάφερε η Μέρκελ (!!!!!) Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η υποθήκη δεν αφόρα μόνο τον οικονομικό τομέα, αλλά και την εξωτερική πολιτική, δηλαδή τα εθνικά μας θέματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου