Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κίνημα ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ-ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

vasilakisΑπό το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα της δεκαετίας του ’80, δυστυχώς φτάσαμε στο Πανελλήνιο Μνημονιακό Κίνημα του 2010 και του 2011. To «υποτίθεται» σοσιαλιστικό κόμμα –θεωρητικά το φιλολαϊκό- της χώρας , έμελλε να είναι εκείνο που έβαλε τη χώρα στη μέγγενη του Μνημονίου και ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για την υποθήκευση της Ελλάδας στις ξένες δυνάμεις και τους πολίτες της παγιδευμένους στην φτώχεια. Το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αρχίσει να χάνει την ταυτότητα και τους δεσμούς του με την κοινωνία και να οδηγείται σε τροχιά οριστικής αποσύνθεσης, από τα μέσα της δεκαετίας του 90’.
Οι Έλληνες παρά την συντονισμένη –καθοδηγουμένη από τους ξένους –προπαγάνδα, έχουν συνειδητοποιήσει ότι έκαναν μοιραίο λάθος να δώσουν την εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου, αφού τους υπέκλεψε την ψήφο εξαγγέλλοντας άλλο κυβερνητικό πρόγραμμα και τελικά τους οδήγησε σ’ έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, γεμάτο φτώχεια, ανέχεια και κακομοιριά. Οι πολίτες πλέον, σύμφωνα και με όλες τις δημοσκοπήσεις – όχι τις κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις των νταβατζήδων - σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό απορρίπτουν την κυβερνητική πολιτική και το Μνημόνιο και ζητούν ένα νέο κυβερνητικό μοντέλο για την χώρα, που θα δίνει ανάπτυξη και προοπτική.
Ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Κυριακής ήδη έχει ξεκινήσει να δημιουργείται ένα νέο Κίνημα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ένα Κίνημα κατά του Μνημονίου. 15 βουλευτές ήδη έχουν αποφασίσει να μην ψηφίσουν τα νέα απάνθρωπα μέτρα. Βέβαια αυτή τη φορά υπάρχουν τα «μαξιλάρια» της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ωστόσο σημειολογικά και πολιτικά θα πρέπει να καταγραφεί, ότι ΚΑΙ στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν άνθρωποι, που θέλουν ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ επιτέλους τα πάντα και ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ…
Θα λέγαμε πως θα πρέπει, ενόψει της Κυριακής το ενδοΠασοκικό αυτό Κίνημα, να «επεκταθεί» και στα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενδοκοινοβουλευτικό ΜΕΤΩΠΟ, το οποίο θα λειτουργήσει με βάση το λαϊκό συμφέρον, χωρίς κομματικούς υποβολείς και εκβιαστικές πιέσεις, από το πολιτικοεκδοτικό κατεστημένο. Ένα ΚΙΝΗΜΑ που να βγαίνει από τα σπλάχνα της ίδιας της κοινωνίας και απαντά στις ανάγκες, τα οράματα και τα θέλω της με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.
Το ΚΙΝΗΜΑ κατά του Μνημονίου θα πρέπει να δώσει την δική του απάντηση στην συγκυβέρνηση  της ΝΤΡΟΠΗΣ- αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή. Να διώξει με τις κλωτσιές την τρόϊκα και όλους τους πολιτικούς εκείνους – πρωτοκλασάτους κυρίως- που παίζουν με τις ζωές μας.
Ένα ΚΙΝΗΜΑ το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα στην πολυπόθητη «επανεκίννηση», απαλλαγμένη από τους ΛΥΚΟΥΣ και τους ΔΡΑΚΟΥΣ, που μας οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση. Ένα κίνημα που μπορεί να ονομαστεί ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ-ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ…

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια όταν λες δεν ψηφίζω δεν ψηφίζω εννοείς στις προσεχείς (όποτε γίνουν) εθνικές εκλογές?
    Μας καλείς δηλαδή σε αποχή για τα ενισχυθούν τα εκλογικά ποσοστά (κυρίως) του δικοματισμού?
    Κι αυτό το λες κίνημα?
    Ελπίζω να έχω καταλάβει λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή