Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς Γερουλάνο;


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Διάβασα σε ΜΜΕ της διαπλοκής ότι η είδηση της κλοπής του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως και ειλικρινά έχω «ανατριχιάσει». Αναρωτιέμαι πως οι «αθεόφοβοι» δεν έγραψαν, ότι η παραίτηση του «φωστήρα» του ΓΑΠ Παύλου Γερουλάνου, δημιούργησε παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις… Τα συνηθίζουν κάτι τέτοια τα «μνημονιακά ΜΜΕ ευθύνης» των νταβατζήδων, ειδικά όταν πρόκειται για Υπουργό που βρίσκεται σε χαρτοφυλάκιο που μοιράζει χρήματα σε ΜΜΕ.
Με αφορμή την κλοπή, στην Αρχαία Ολυμπία, ο κ. Γερουλάνος βρήκε την αφορμή που έψαχνε εδώ και καιρό, «για να την κάνει» με ελαφρά πηδηματάκια που λέμε στο χωριό μου από το πολιτικό προσκήνιο. Έψαχνε ευκαιρία ο Γερουλάνος για να «βγει από το κάδρο», όπως έκανε ο πολιτικός του μέντορας η ΑΜ Γεώργιος Παπανδρέου του Ανδρέα και της Μαργαρίτας.
Βλέπετε ο κ. Γερουλάνος υπήρξε εις εκ των πρωταγωνιστών της παρέας που οδήγησε την Ελλάδα σ’ αυτό το χάλι… Η «παρέα της φεγγαρόπετρας», ο στενός κύκλος του ΓΑΠ που αποφάσισε να μας στείλει στη μέγγενη του ΔΝΤ. Οι «Ραγκούσηδες», οι «Παπάκ», οι Γερουλάνοι, ο ΓΑΠ και τ’ αδέρφια του, υπήρξαν οι άνθρωποι που πήραν όλες τις μοιραίες αποφάσεις τα τελευταία δύο χρόνια και ήδη η ιστορία τους έχει καταγράψει με τα πλέον μελανά χρώματα.
Είναι αλήθεια ότι ο Γερουλάνος δέχτηκε τα λιγότερα πυρά απ’ όλους, επειδή κατείχε το Υπουργείο που «παραδοσιακά» μοιράζει το χρήμα στα ΜΜΕ μέσω του ΟΠΑΠ. Κάποια στιγμή βγήκε στην επιφάνεια μια «περίεργη χορηγία», προς το Μουσείο Μπενάκη, όπου πρόεδρος είναι η μητέρα του, ωστόσο το θέμα θάφτηκε γρήγορα απ’ όλα τα ΜΜΕ, εκτός απ’ αυτό εδώ το μετερίζι.
Βέβαια τα μεγάλα «Γερουλάνεια ανδραγαθήματα» θα τα συναντήσουμε στο ποδόσφαιρο. Μαζί με τον Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή (άπαντες οπαδοί του ΠΑΟ), αποφάσισαν να κάνουν της χιλιοστή πρώτη εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Στόχος να πληγεί ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης, οι οποίοι δείχνουν να ξεφεύγουν από τη μιζέρια του ελληνικού αθλητισμού. Η συγκεκριμένη εξυγίανση αποδείχτηκε «φιάσκο» περιωπής. Πλην του ετσιθελικού υποβιβασμού της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου και την φυλάκιση των προέδρων τους, όλα τ’ άλλα ξεχάστηκαν γρήγορα. Δεν είναι καιρός να τα βάζεις με τον Ολυμπιακό, όταν εμπλέκεται πολύ περισσότερο ο πτωχευμένος Παναθηναϊκός. Μόλις χτες ο ανεκδιήγητος Υπουργός πήγε να περάσει ένα αθλητικό νομοσχέδιο έκτρωμα, με στόχο να εξυπηρετήσει την πώληση του ΠΑΟ σε Άραβες και παράλληλα να πλήξει την  Εθνική ομάδα, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που μετέχουν σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στοχοποιώντας το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Μάλλον δεν πρόλαβε…

1 σχόλιο:

  1. Μη στεναχωριέσαι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γίνει αποδεκή η παραίτησή του και Γερουλάνος σίγουρα δεν θα επιμείνει στην παραίτησή του.

    Εντάξει στιγμιαία τα "πήρε" συμβαίνουν αυτά κάτι το κυκλοφοριακό, κάτι το πρωινό γάλα που δεν ήταν αρκετά ζεστό, πολύ θέλει ένα πριγκιπόπουλο να μουλαρώσει. Άσε που μπορεί να θέλει να τον παρακαλέσουμε να μη μας αφήσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή