Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ

Νέο μπαράζ εμπρησμών σε τράπεζες, αυτοκίνητα και άλλους στόχους σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε διάφορα σημεία της Αττικής, ενώ αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο Παγκράτι. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κοντά σε ΙΧ αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο έξω από πολυκατοικία στην οδό Στέντορος 4. Από την έκρηξη καταστράφηκε το αυτοκίνητο, ενώ έσπασαν τζάμια της πολυκατοικίας και γύρω κτιρίων.
Όσον αφορά στους εμπρησμούς, οι δράστες χτύπησαν σε 11 διαφορετικά σημεία με γκαζάκια και εύφλεκτο υγρό. Το μπαράζ των εμπρησμών ξεκίνησε από το υποκατάστημα της Eurobank στη λεωφόρο Μεσογείων 252-254 στο Χολαργό και ακολούθησαν οι επιθέσεις:
Στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Μαρίνου Αντύπα 35 στο Ηράκλειο, στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Βασιλέως Παύλου 34 στα Σπάτα, στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ιδιοκτησίας Τσουκλίδη στην οδό Τατοΐου και Αναγεννήσεως στη Μεταμόρφωση, όπου κάηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα, στα ΕΛΤΑ στην οδό Θερμοπυλών 45 στην Ομόνοια, σε τρία οχήματα της ΔΕΗ, στην οδό Αγίας Τριάδας και Αμφιθέας στο Παλαιό Φάληρο.
Επίσης, στο στόχαστρο των εμπρηστών βρέθηκαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο της εταιρείας «BRINKS Security» στην οδό Αλτέως 2 στο Χαλάνδρι, η Eurobank στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 228 στο Κορωπί, διπλωματικό αυτοκίνητο στην οδό Τσαμαδού και Σπύρου Μήλιου στην Ηλιούπολη και τρία σταθμευμένα οχήματα στην οδό Γραβιάς και Θράκης στη Γλυφάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου