Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ...


Αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες μια παραφιλολογία ότι ο Καραμανλής, στριμωγμένος από παντού και απαυδισμένος, ετοιμάζεται να πετάξει "λευκή πετσέτα" και να παραδώσει το κόμμα και την πρωθυπουργία στην Ντόρα Μπακογιάννη και το μητσοτακέϊκο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Σ» η προβολή τέτοιων σεναρίων στόχο έχει να δημιουργήσει τις σχετικές εντυπώσεις και να δημιουργήσει ακόμα πιο ασφυκτική πίεση στον πρωθυπουργό. Προέρχεται από τα γνωστό εξωθεσμικά κέντρα που σαν στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση της χώρας και την παράδοση της σε πιο «φιλικές» για εκείνους πολιτικές δυνάμεις…
Αντιθέτως με τα θρυλούμενα ο Καραμανλής έχει αποφασίσει να πολεμήσει μέχρι τέλους όλους εκείνους που θέλουν να τον ρίξουν πριν την ώρα του, επειδή «τόλμησε» να συνεργαστεί με Ρώσους και Κινέζους… Πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να χάσει την εξουσία, που πήρε, για δεύτερη τετραετία, πριν μόλις από ένα χρόνο. Το ζήτημα για εκείνον είναι να διαμορφώσει συνθήκες, για να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.
Άρα, στον βαθμό που εξαρτάται από αυτόν δεν θα πάει σε εκλογές, που θα είναι και ο ίδιος βέβαιος ότι θα χάσει.
Υπάρχει και το σενάριο να υποχρεωθεί να κάνει εκλογές. Πώς θα υποχρεωθεί ; Εάν χάσει την δεδηλωμένη. Δηλαδή εάν δεν έχει στη Βουλή πάνω από 150 που να στηρίζουν την Κυβέρνησή του. Δηλαδή, εάν "τον ρίξουν δικοί του".
Υπάρχουν τέτοιοι ; Πολλοί που τον αντιπαθούν, ναι. Αρκετοί που θα ήθελαν να είναι στην θέση του κάποιος άλλος ή κάποια άλλη ( ! ) , που να τους εξασφάλιζε και την επόμενη νίκη, ναι. Αλλά όλοι αυτοί θέλουν, έχουν τα κότσια, να βγουν μπροστά; Όχι βεβαίως. Ποιός διακινδυνεύει την βουλευτική του καριέρα και την βεβαιότητα, ότι θα τον "κράξουν" ως "δολοφόνο της παράταξης" ; Ουδείς.
Επομένως, η μόνη πιθανότητα, να "ρίξουν" την κυβέρνησή τους νεοδημοκράτες βουλευτές, είναι, είτε να είναι αποφασισμένοι "Τατούληδες" είτε να τους βάλει ο ίδιος ο Καραμανλής να "καούν" ρίχνοντάς τον. Να μη το αποκλείσουμε θεωρητικά. Αλλά βλέπετε πολλούς, ξέρετε πολλούς υποψήφιους να αυτοκτονήσουν πολιτικά ;
Καθώς η κατάσταση στη ΝΔ οξύνεται ημέρα με την ημέρα, όλοι διερωτώνται φυσικά «ποιος είναι με ποιόν». Και κυρίως πόσους επηρεάζει η Ντόρα, δεδομένου ότι η κύρια αιτία των όσων γίνονται είναι η σύγκρουση Αγίας Οικογένειας - Καραμανλή.
Να λοιπόν ποιες είναι οι δικές μας εκτιμήσεις για το πως διαμορφώνονται τα δυο μεγάλα στρατόπεδα στη ΝΔ.
Είναι λογικό η πιο ισχυρή ομάδα να είναι αυτή που πρόσκεινται στον πρωθυπουργό, οι λεγόμενοι «καραμανλικοί». Εμείς τουλάχιστον τους «μετρήσαμε» στους 110 και μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται οι κ.κ.: Αδρακτάς, Βαρβιτσιώτης, Βλάχος, Γκιουλέκας, Ζώης, Καλαφάτης, Λέγκας, Λυκουρέντζος, Μανώλης, Πλακιωτάκης, Ε. Ράπτη, Τσιαρτσιώνης, Ζαγορίτης, Σταύρου, Έβερτ, Σουφλιάς, Ρουσόπουλος, Χηνοφώτης, Βουλγαράκης, Λιάπης, Κατ. Παπακώστα, Πετραλιά, Π. Παναγιωτόπουλος, Δούκας, Μπασιάκος, Φώλιας, Τζίμας, Καραμάριος, Βαλυνάκης, Γεροντόπουλος, Κεφαλογιάννης Μπέζας, Ορφανός, Σαλαγκούδης, Τασούλας, Καλαντζής, Ταλιαδούρος, Τσαρτσιώνης, Παπαληγούρας, Παπαληγούρας, Σαμαράς, Κοντός. Τραγάκης, Κουκοδήμος, Στυλιανίδης, Χατζηγάκης, Αχ. Καραμανλής, Λέγκας, Σταικούρας…
Η δεύτερη τάση στην Κ.Ο. της ΝΔ εκπροσωπείτε από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και αποτελείται από τους βουλευτές: Έλσα Παπαδημητρίου, Κιλτίδη, Νικηφοράκη, Γιαννόπουλο, Κυριάκο Μητσοτάκη, Ιωαννίδη, Κελέτση, Κόρκα, Κοντογιάννη, Μπεκίρη, Μιχαλολιάκο, Πατριανάκου, Μπενάκη, Πιπιλή, Γιακουμάτο. Χατζηδάκη, Μαγγίνα, Σταθάκη, Κασσίμη, Δαϊλάκη, Παυλίδη, Κελέτση, Καλαντζάκου, Φωτιάδη, Αναγνωστόπουλο, Αποστολάκο, Αγοραστό, Γιαννόπουλο, Μαρκογιαννάκη.
Ο κ. Πολύδωρας ανήκει στους «καραμανλικούς». Διατηρεί όμως πολύ καλή σχέση και με τον Κώστα Μητσοτάκη….
Στην επιρροή του Γιώργου Σουφλιά εντάσσονται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος διατηρεί τελευταία καλές σχέσεις και με τη Ντόρα.
Αρκετό αριθμό βουλευτών επηρεάζει και ο Βαγγέλης Μειμαράκης, αλλά πιο κοντά του βρίσκεται ο Δάνης Τζαμτζής.
Η ομάδα των «λοχαγών» δεν έχει παραδώσει τα όπλα, αντίθετα συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στην εσωκομματική σκακιέρα με επικεφαλής της τους κ. Τσιτουρίδη και Ρεγκούζα
Θέλετε τώρα και την μεγάλη είδηση: Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου ρεπορτάζ ….κατάταξης, μάθαμε ότι κ. Αλογοσκούφης τα πάει κι αυτός πολύ καλά τελευταία με τη Ντόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου