Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Τί μπορεί να κάνει ο Καραμανλής;

1.- Να προσπαθήσει να χάσει με όσο γίνεται μικρότερη διαφορά τις Ευρωεκλογές. Ώστε να δημιουργήσει ελπίδα και κυρίως στόχο πιθανής νίκης στις εθνικές εκλογές.
2.- Να πάει επομένως τις εθνικές εκλογές όσο μπορεί πιο πίσω.
3.- Να κρατήσει και να "δέσει" ξανά το κόμμα της ΝΔ υπό την ηγεσία του. Ακόμη και αν χάσει τις εθνικές εκλογές, με σχετικά μικρή διαφορά.
4.- Να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ, ακόμη και μετά από - μη συντριπτική πάντως - ήττα στις εθνικές εκλογές.
5.- Να εκμεταλλευθεί πιθανή αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, να "επανιδρύσει" την ΝΔ στην αντιπολίτευση και να επανέλθει στην εξουσία.
Έτσι λογαριάζει ο Καραμανλής. Με ή χωρίς τον ..."ξενοδόχο" θα το δείξει ο χρόνος.
Ένα πράγμα δεν θα κάνει. Δεν θα παραδώσει το κόμμα του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο μητσοτακέϊκο. Ούτε με "δαχτυλίδι" ούτε χωρίς. Το όνομα Καραμανλής το νοιώθει βαρύ στις πλάτες του ο σημερινός Πρωθυπουργός. Και είναι ακόμη νέος στην ηλικία, για να τα παρατήσει και να σηκωθεί να φύγει ντροπιασμένος.
Σημειώστε δύο πρόσφατες κουβέντες του Κώστα Καραμανλή, με σημασία :
Η πρώτη σε συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, χαριεντιζόμενος πικρόχολα : "Προσέξτε γιατί μας βλέπω να συνεδριάζουμε εδώ παραδίπλα" ( σ.σ. εννοούσε στη Ρηγίλλης αλλά είπε "να συνεδριάζουμε", δηλαδή με τον ίδιο παρόντα)
Η δεύτερη σε συνομιλητές του από τον στενό προσωπικό του κύκλο : "Δύο πράγματα δεν θα κάνω ποτέ. Δεν ρίχνω "λευκή πετσέτα". Και δεν γίνομαι Σημίτης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου