Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ


Ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στην εκπομπή «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» που παρουσιάζουν στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του ΠΕΙΡΑΙΑ στους 90.4, οι Βασίλης Σκουρής και Γρηγόρης Τζιοβάρας μεταξύ άλλων δήλωσε για το αν είναι δίκαια τα νέα οικονομικά μέτρα:
«Κατ’ αρχήν η Κυβέρνηση έχει ανάγκη και η χώρα και ο προϋπολογισμός και γενικά η οικονομία έχει ανάγκη από πόρους. Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα. Αυτό είναι το ένα. Δεύτερον, μέχρι σήμερα πληρώνουν συγκεκριμένοι άνθρωποι και συνεισφέρουν έσοδα στο προϋπολογισμό. Αν λοιπόν πάρουμε ως δεδομένο ότι αυτό ισχύει και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο και παίρνουμε κάποια μέτρα, θεωρώ ότι τα μέτρα στο εσωτερικό δηλαδή του υπάρχοντος φορολογικού συστήματος, είναι δίκαια. Δηλαδή έχουμε στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης. Δηλαδή πληρώνουν αυτοί που έχουν περισσότερα. Αυτοί που έχουν λιγότερα παίρνουν ένα εφάπαξ το οποίο σε πολλές των περιπτώσεων μπορεί να είναι και μεγαλύτερο μες το χρόνο από το αν ήταν μία αύξηση 2%, όσο είναι ο πληθωρισμός. Δεν παύει όμως να υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, μόνιμο πρόβλημα στο φορολογικό σύστημα και στην ελληνική οικονομία. Υπάρχει ένας αριθμός μεγάλος συμπολιτών μας, οι οποίοι φοροδιαφεύγουν μόνιμα και σταθερά. Και την ώρα της κρίσης που όλοι οι συμμετέχοντες, οι περισσότεροι από αυτούς που παίρνουν κάτι παραπάνω, βάζουν κάτι, αυτοί παραμένουν στο απυρόβλητο. Αυτό πρέπει να είναι μόνιμος στόχος όλων μας και νομίζω ότι οι Υπουργοί Οικονομικών που πέρασαν τα τελευταία 15 χρόνια οφείλουν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις, γιατί όλοι το διαπίστωναν αλλά δεν έκαναν τίποτα».
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι κυβερνήσεις εδώ και 35 χρόνια, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν την διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό και κατ’ επέκταση την φοροδιαφυγή, καταφεύγουν στην εύκολη λύση της φορολόγησης των «σίγουρων» εισοδημάτων… Δηλαδή των εργαζόμενων στο δημόσιο και των συνταξιούχων… Γιατί νομίζετε δε μειώνουν τον δημόσιο τομέα; Από πού θα εισπράττουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου