Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΙΣΤΑΜΑΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ


Δημοσιονομική «βόμβα» συνιστούν οι δαπάνες φαρμάκων και περίθαλψης στην Ελλάδα, που αυξάνονται με τον υψηλότερο ρυθμό των ανεπτυγμένων χωρών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σύνολο δαπανών υγείας το 2008 ξεπέρασε τα 5,2 δισ. ευρώ, ποσό που αυξάνεται κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως. Σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ, αποδίδει αυτό το φαινόμενο στα «νοσηρά φαινόμενα» στο χώρο της υγείας, όπως η αδικαιολόγητη συνταγογραφία φαρμάκων και η υποβολή ασφαλισμένων σε πολυδάπανες ιατρικές εξετάσεις.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ΙΚΑ, όπου οι δαπάνες υγείας υπερδιπλασιάστηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια και εφέτος θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ. Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Μάλιστα η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα όπως η αύξηση της συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων για τα φάρμακα και τις εξετάσεις και η πλήρης μηχανοργάνωση εξετάσεων και φαρμάκων στα Ταμεία, με πρώτο το Δημόσιο.
Από το κακό στο χειρότερο πάει ο Αβραμόπουλος… Αυτά παθαίνει κάποιος όταν πάει ξεβράκωτος στ’ αγγούρια… Μου θέλει ο κύριος «παρίσταμαι και χαιρετίζω» να ανταγωνιστεί το σύστημα Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας απέναντι σε πυρηνικά όπλα, χαλασμένες σφεντόνες… Που πας ρε Μήτσο με Μαυρίκο; Γελάει η κοινωνία μαζί σου… Κοίτα λίγο και το Υπουργείο σου… Τα αρχηγιλίκια σε μάραναν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου