Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δέσποινα Τσαντέ και Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:
«Αυτό που ακούστηκε –ενοχλητικά τουλάχιστον για εμένα-, είναι ότι ξαναφέρνουμε τους Εγγλέζους. Δεν γνωρίζω άλλη ευρωπαϊκή χώρα μετά από προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν και έφτασαν τα πράγματα κάπου, να φωνάζει τους Εγγλέζους να της φτιάξουν την αστυνομία. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα, είναι στο σκληρό πυρήνα της ΟΝΕ, έκανε με επιτυχία πολλά πράγματα και στον τομέα της ασφάλειας τα προηγούμενα χρόνια, μια δεκαετή προσπάθεια, 1994 - 2004. Σε θεσμικό επίπεδο, σε οργανωτικό επίπεδο, σε επιχειρησιακό επίπεδο έφερε κάποια σημαντικά αποτελέσματα, που ήταν να γίνει η αστυνομία επαγγελματικό σώμα. Όταν ένα κράτος προσπαθεί να οργανώσει τις υπηρεσίες του και εν πάση περιπτώσει χρειάζεται μια διεθνής συνεργασία και τα καταφέρνει, καταλήγει κάπου, απορώ τι θα πούμε στους Εγγλέζους σήμερα, ότι “πάλι τα κάναμε μπάχαλο, ελάτε πάλι να τα φτιάξουμε”; Η τραγικότητα για την αστυνομία είναι ότι έχει δύο υπουργούς. Όταν καλείται ο αρχηγός της αστυνομίας με τους άλλους στρατηγούς στο γραφείο τού ενός υπουργού, του κ. Παυλόπουλου, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συζητούν μαζί του και λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις, να κινηθούν προς τα εκεί π.χ σε μια κατεύθυνση και τους φωνάζει ο άλλος υπουργός που λέει ότι “κακώς είστε εκεί, εγώ είμαι ο υπουργός”, ο κ. Μαρκογιαννάκης και τους λέει “όχι θα κάνετε το αντίθετο”, αυτό από μόνο του αποτελεί στοιχείο πλήρους διάλυσης. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο τώρα, να δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση ότι “ξέρετε, δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα”».
Πρέπει να παραδεχτώ ότι το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη ήταν σαφώς πιο αναβαθμισμένο επιχειρησιακά από τη ΝΔ του Καραμανλή… Απ’ όσο θυμάμαι η Ελληνική Αστυνομία εκείνη την περίοδο ποτέ δεν ζήτησε την συνδρομή των Βρετανών… Πήγαινε απευθείας στους Αμερικανούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου