Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

«Δραση» Μανου – Κοντογιαννοπουλου για επιστροφη στη ΝΔ


Τη διακήρυξη αρχών και θέσεων του νέου κόμματος «Δράση» παρουσίασαν το απόγευμα της Τρίτης οι πρώην βουλευτές και υπουργοί Στέφανος Μάνος και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, παρουσία και του Γιάννη Μπουτάρη, δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης.
«Ιδρύουμε κόμμα καταλύτη που θα επιδιώξει να επιβάλλει την αλήθεια και την κοινή λογική στην πολιτική μας ζωή» είπε ο κ. Μπουτάρης.
Ο ίδιος κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς, σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους, εκσυγχρονιστές και πραγματιστές να συνεργαστούν, ώστε να «ανατραπεί η ακάθεκτη πορεία μας προς την παρακμή».
Ο κ. Μπουτάρης είπε, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα είναι διατεθειμένο να προσφέρει τις αναγκαίες ψήφους για το σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας και στα δύο μεγάλα κόμματα.
Για νέες και αποτελεσματικότερες ιδέες σε σχέση με την εποχή που είχε σχηματίσει το προηγούμενο κόμμα του έκανε λόγο, ο κ. Μάνος και αναφέρθηκε στο έργο που άφησε πίσω του.
Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος συντόνισε το πάνελ της παρουσίασης. Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θ. Βερέμης, ο οποίος συμμετείχε επίσης στο πάνελ, είπε ότι το νέο κόμμα στηρίζεται στην κοινωνία των πολιτών, η οποία «λανθάνει στη χώρα μας».
Σε σχετική ερώτηση, οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας τόνισαν ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, το κόμμα δεν θα συμμετάσχει, ενώ διευκρίνισαν ότι δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.
Επιπλέον, με γραπτό χαιρετισμό του, ο οποίος διαβάστηκε κατά την παρουσίαση, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος ανέφερε ότι το νέο κόμμα αποτελεί «ελπίδα».
Προσωπική μου άποψη είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση, αποτελεί ενδεχομένως μέσο πίεσης των Μάνου και Κοντογιαννόπουλου προς την Ντόρα για επιστροφή στη ΝΔ, της επόμενης μέρας… Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι δύο υπήρξαν επιφανείς υπουργοί (αποτυχημένοι κατά την άποψη μου) των κυβερνήσεων Μητσοτάκη… Ενδεχομένως να αποτελεί και προβοκάτσια του ίδιου του συστήματος, για να αποδειχτεί αργότερο ο κεντρώος και πολυσυλλεκτικός ρόλος του… Τα κάνουν κάτι τέτοια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου