Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

1,8%

Ρωτήθηκε ο Μίμης Ανδρουλάκης γιατί δεν υπήρξε εξειδίκευση των μέτρων, γιατί δεν γνωρίζουμε πώς και με ποια μέτρα λιτότητας θα διαθέσει τα χρήματα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο:
«Συμφώνησαν περίπου στο μενού, αλλά διαφωνούν στον λογαριασμό. Άρα, λοιπόν, είναι πρώτα ο λογαριασμός και η εξουσία. Δηλαδή, ο συσχετισμός των δυνάμεων. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι η κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης, η κατάρρευση του παγκόσμιου εμπορίου. Δεν συμφώνησαν στα δημοσιονομικά μέτρα, κυρίως με ευθύνη της Γερμανίας. Και δεύτερον, δεν συμφώνησαν στο συγκεκριμένο περιεχόμενο της μεταβολής του χρηματοπιστωτικού συστήματος, γιατί είναι πολύ νωρίς. Δηλαδή, η κρίση πρέπει να κάνει ακόμα τη δουλειά της. Πολλές φορές, εν θερμώ μέτρα οδηγούν σε λάθος πρακτικές. Το πρόβλημα της αποβολής των τοξικών ομολόγων από τις τράπεζες, δεν έχει επιλυθεί και είναι αβέβαιο το σχέδιο το αμερικάνικο αν θα πιάσει τόπο. Επίσης, η στρατηγική των Αμερικάνων που κόβουν χρήμα και το ρίχνουν με τα ελικόπτερα, δεν είναι βέβαιο ότι θα πιάσει υποχρεωτικά.»
Γιατί εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούν οι Αμερικάνοι που κόβουν χρήμα… Πολλοί λένε πως το να κόβεις χρήμα δεν είναι σωστό, διότι δημιουργούνται πληθωριστικές τάσεις… Εδώ θα πρέπει να θυμίσω ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται σερ ιστορικό χαμηλό, κάπου στο 1,8%...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου