Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ...

Για «εργοτάξια που βλέπουν σήμερα όλοι οι Έλληνες» έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της χθεσινής κυβερνητικής επιτροπής ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, επιβεβαιώνοντας ότι τα κατασκευαζόμενα ή εξαγγελθέντα δημόσια έργα θα βρίσκονται στην κορυφή της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας εν όψει εκλογών. Ο κ. Σουφλιάς ενημέρωσε την κυβερνητική για τον απολογισμό αλλά και τον προγραμματισμό του ΥΠΕΧΩΔΕ. Πρόκειται για 407 νέα έργα, «το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που γνώρισε ποτέ η χώρα» κατά τον κ. Σουφλιά, προϋπολογισμού 19 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 6,1 ιδιωτικές επενδύσεις. Παραδόθηκαν, σημείωσε, ήδη 509 χλμ. αυτοκινητοδρόμων και ώς το τέλος του έτους θα προστεθούν άλλα 235 χλμ., αναφέρθηκε στα έργα κατασκευής και εκσυγχρονισμού του εθνικού οδικού δικτύου με συμβάσεις παραχώρησης, την επέκταση του μετρό, την κατασκευή ή τον εκσυγχρονισμό λιμένων αλλά και στους νέους αυτοκινητοδρόμους της Αττικής, που αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός του Μαΐου.
Μιλώντας με δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι τον προσεχή μήνα πραγματοποιείται ο διαγωνισμός για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Kαστέλι, ενώ ως προς το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας εκτίμησε ότι τέλη Οκτωβρίου θα εισαχθεί στη Βουλή, αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς.
Καλά και άγια τα όσα εξαγγέλλει ο κ. Σουφλιάς… Ωστόσο έχουμε μια αποριά… Αφού γίνεται τέτοιος μεγάλος οργασμός έργων, προς τι η σπουδή του για περισσότερες δημόσιες επενδύσεις που θα ανατρέψουν το άσχημο κλίμα στην ελληνική οικονομία… Δεν συμβαδίζουν οι δύο απόψεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου