Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Δεν θέλει...

Δήλωσε η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ, για την στάση του ΠΑΣΟΚ στις υποθέσεις Παυλίδη και τα σκάνδαλα των ομολόγων και του Βατοπαιδίου:
«Είναι σωστή η στάση του ΠΑΣΟΚ. Εμείς προτείνουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αυτή ήταν η στάση μας και στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και στο σκάνδαλο των ομολόγων. Εάν δώσαμε στον ελληνικό λαό μια άλλη εντύπωση, αυτό είναι λάθος της επικοινωνιακής μας πολιτικής και όχι της ουσίας της πρότασης και της απόφασης του ΠΑΣΟΚ. Όμως θέλω με την ευκαιρία να επαναφέρω την υπόθεση της διερεύνησης των άλλων σκανδάλων. Δηλαδή, για εμένα το σκάνδαλο των ομολόγων και το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου έχουν πολύ μεγαλύτερη πολιτική σημασία από την υπόθεση Παυλίδη. Η υπόθεση Παυλίδη αφορά ένα επιμέρους θέμα, είναι μια “παρωνυχίδα” στο πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, ενώ τα άλλα σκάνδαλα ήταν σκάνδαλα στην καρδιά του συστήματος. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε τα μεν να τα καλύψει, εδώ εμφανίζεται πιο διαθέσιμη στη διερεύνηση της υπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι πολύ σωστά κρατά μια ψύχραιμη στάση. Εμείς θέλουμε να διερευνηθεί η υπόθεση, θα δούμε πού θα πάει. Και αυτό δεν έχει να κάνει με προεκλογικές σκοπιμότητες. Έχει να κάνει με την αίσθηση που έχουμε πια όλοι, ότι είναι ανάγκη να προστατεύσουμε το πολιτικό σύστημα της χώρας. Διότι, αν δεν το προστατεύσουμε, αύριο έρχονται τα χειρότερα όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση».
Όλοι βλέπουν και καταλαβαίνουν, ότι το ΠΑΣΟΚ επ’ ουδενί δεν επιθυμεί την πτώση της κυβέρνησης την συγκεκριμένη περίοδο… Αφενός θα αναλάβει την διακυβέρνηση, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αφετέρου δεν θα κερδίσει αυτοδυναμία… Εξ ου και η προφανής συγκαταβατικότητα του στην υπόθεση Παυλίδη..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου