Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑ-ΚΑΡΟΛΟΥ

Δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ» που παρουσιάζουν στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του ΠΕΙΡΑΙΑ στους 90.4, οι Πέτρος Κασιμάτης και Νίκος Μπαρδούνιας, μεταξύ άλλων για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας:
«Αυτό είναι το μεγάλο και σοβαρό έλλειμμα στην εξωτερική πολιτική και τη διεθνή θέση της χώρας που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια. Είμαστε απόντες στην ΕΕ, είμαστε απλοί θεατές, κρατώντας μια παρακολουθηματική στάση στις εξελίξεις στην ΕΕ, και στην πολύπλευρη κρίση που διέρχεται η ΕΕ, είμαστε απόντες στα ευρύτερα γεγονότα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, δεν έχουμε προσδιορίσει ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ πολύ περισσότερο σήμερα, με την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στις ΗΠΑ και με την αλλαγή των προσανατολισμών της στρατηγικής των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή μας. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σήμερα με την παρούσα Κυβέρνηση ποιο ρόλο θέλουμε να υπερασπιστούμε στα Βαλκάνια».
Είναι προφανές ότι ο κ. Μπεγλίτης επιθυμεί να στρέψουμε την εξωτερική μας πολιτική προς την πλευρά των ΗΠΑ, αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι ο Ομπάμα δεν είναι Μπους… Εμείς αντιθέτως πιστεύουμε ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν άστοχη και καιροσκοπική… Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ σχεδιάζεται σε βάθος 30 χρόνων… Καλό θα ήταν να πράξουμε κάτι ανάλογο κι εμείς… Το δόγμα Καραμανλή, το οποίο αποτέλεσε συνέχεια του δόγματος Ανδρέα Παπανδρέου, δηλαδή καλές σχέσεις με Ρώσους και Άραβες, σε συνδυασμό με την ραγδαία άνοδο των Κινέζων και την απεμπλοκή της Ευρώπης από τις δαγκάνες της Ουάσιγκτον, θα πρέπει να γίνει ευαγγέλιο για όλες τις επόμενες κυβερνήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου