Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ...

Δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ για το πανεπιστημιακό άσυλο και τα πανεπιστήμια που τελούν υπό κατάληψη:
«Δεν είναι δυστυχώς τωρινό αυτό το φαινόμενο. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια των καταλήψεων των πανεπιστημίων. Υπάρχει αίθουσα, η αίθουσα Γκίνη, η οποία είναι μονίμως υπό κατάληψη. Και πρέπει να σας πω ότι αυτό το πράγμα που συμβαίνει είναι αδιανόητο στον τόπο μας. Πρακτικά υπάρχει ένας νόμος, ο οποίος κατά την άποψή μου έχει και αδυναμίες. Αλλά υπάρχει ένας νόμος, ο οποίος αφορά το περίφημο πολιτικό άσυλο. Βλέπετε, λοιπόν, ότι στο νόμο αυτό υπάρχουν πολλοί συνέταιροι. Δηλαδή από τη μία πλευρά είναι η αστυνομία, από την άλλη πλευρά είναι οι πρυτανικές αρχές και η πολιτεία, η οποία λέει ότι: “παιδιά, αυτός είναι ο νόμος. Μόλις εγκρίνουν οι πρυτανικές αρχές ότι υπάρχει θέμα, εκεί συντελείται παράνομη πράξη, υπάρχει παραβατικότητα, δίνει την άδεια, παρεμβαίνει η αστυνομία, βγάζει έξω τους παρανομούντες, εφαρμόζει το νόμο, λύνεται το ζήτημα”. Κοιτάξτε τώρα τι συμβαίνει. Όταν λοιπόν οι συμμέτοχοι σε αυτή την ιστορία με βάση το νόμο, σηκώνουν τα χέρια ψηλά, -από φόβο; Από φόβο- ή όταν, εν πάση περιπτώσει, δεν λειτουργεί ένας νόμος τον οποίο ποτέ δεν αφήσαμε να λειτουργήσει –τον έφτιαξε η Νέα Δημοκρατία αυτό το νόμο, αυτή η κυβέρνηση τον έκανε-, τότε πρέπει να δούμε τι άλλο πρέπει να κάνουμε…».
Το θέμα του ασύλου, θα είχε λυθεί, πολύ πιο εύκολα απ’ ότι φαντάζεται κανείς, αν οι εκάστοτε κυβερνήσεις είχαν την δύναμη να τα βάλλουν με τα πανεπιστημιακά κατεστημένα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου